Natuurgeneeskundige, werkt het echt?

Zelfrijzend

Natuurgeneeskundige is een alternatieve geneeswijze die uit gaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam. De natuurgeneeskundige kijkt dus altijd wat goed is voor het lichaam en ook naar wat vooral niet. Als de balans verstoord is in het lichaam worden er natuurlijke middelen gebruikt om deze weer te herstellen. De natuurgeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde. Al eeuwenlang maakt de mens gebruik van planten en kruiden om te genezen en gezond te blijven.

Holistische benadering

De natuurgeneeskunde ziet klachten niet als een op zichzelf staand iets, maar kijkt naar de mens als geheel. Dit heet de holistische benadering. Vanuit deze benadering zijn zowel je lichaam als geest belangrijk. Niet voor niets kennen we het gezegde: een gezonde geest in een gezond lichaam. Vanuit deze denkwijze staat het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal. Met kruiden of andere behandelingen kan het zelfherstellend vermogen een zetje in de rug krijgen. Dit zie je ook terug in de natuur. Zo herstelt een ziek dier bijvoorbeeld door de juiste voeding te vinden om zo weer aan te sterken, of juist door te vasten.

Behandelingen bij de natuurgeneeskundige

Er zijn veel verschillende vormen van natuurgeneeskunde. Acupunctuur is bij veel mensen wel bekend. Deze klassieke Chinese geneeskunst herstelt de energiebalans in je lichaam door vele dunne en kleine naalden te gebruiken. Aromatherapie bestaat uit een behandeling met etherische oliën die zowel werken op je lichaam als op je geest. Deze vorm van natuurgeneeskunde is meer medisch gericht. Je kunt lichamelijke klachten namelijk rechtstreeks behandelen. Daarnaast zijn er behandelingen met edelstenen en mineralen. Deze staan bekend om de helende en transformerende energieën met ieder een eigen vibratie. Fytotherapie, haptonomie, reiki, homeopathie, reflexologie, chakratherapie en sensitherapie zijn ook vormen van natuurgeneeskunde.

Gezond blijven

Natuurgeneeskunde wordt niet enkel ingezet om een ziekte of klacht op te lossen. Het draagt ook bij aan het behouden van je gezondheid. Je kunt dus ook een natuurgeneeskundige bezoeken om in optimale gezondheid te blijven. Bewustwording met betrekking tot een gezonde leefstijl, de juiste voeding en manieren om lichaam en geest te versterken en voeden helpen je om gezond en gelukkig te blijven. Dit kan al door kleine aanpassingen, zoals het meedragen van jouw favoriete kristal of ‘s avonds je voeten masseren met heerlijk geurende olie. Door jezelf liefdevol te behandelen zul je merken dat je kwaliteit van leven nog meer vooruit gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Fan log radio 1 journal 2020
Tech Nerd theme designed by Siteturner