Een goede lichaamsbewustzijn is belangrijk voor je gezondheid

Lichaamsbewustzijn

Sommigen zijn niet bewust van hun lichaam en dat is erg vervelend. Als je je bewust bent van je lichaam, kun je daar namelijk op anticiperen en veel gezondheidsproblemen voorkomen. In dit artikel enkele voorbeelden hiervan, zodat dit gegeven iets duidelijker naar voren kan worden gebracht.

 

Luisteren naar je lichaam

Sommige mensen die luisteren niet naar hun lichaam en dat is juist gevaarlijk. Want als je langdurig niet naar je lichaam luistert, bestaat de mogelijkheid dat je voor verscheidene problemen komt te staan. Er is een redelijke kans op een burn-out, stress of andere nare gezondheidsproblemen. Velen luisteren niet naar hun lichaam, omdat ze daar simpelweg niet de mogelijkheid voor hebben. Momenteel leven we in een nieuwe samenleving waarbij overwerken vrijwel genormaliseerd is en dat is vanzelfsprekend niet helemaal de bedoeling. Want op die manier hebben steeds minder mensen echt de juiste mogelijkheden om naar hun lichaam te luisteren en dat is erg tragisch. Je gezondheid is namelijk één van het belangrijkste wat er is, maar we leven in een tijd waarin dat steeds verder terugtreedt, in plaats van dat we er meer aandacht voor creëren.

 

Weten wanneer je moet anticiperen

Daarnaast betekent lichaamsbewustzijn ook dat je weet wanneer je moet anticiperen op specifieke situaties. Laten we daar even een mooi voorbeeld van geven. Denk je in dat je je al een tijdje moe voelt. Dan is dat vervelend, want dat zorgt ervoor dat je levensgeluk wordt gereduceerd. Maar tegelijkertijd moet je dan actie ondernemen, zodat gekeken kan worden waar dit aan ligt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een periode niet goed hebt gesport, terwijl je dat vroeger wel deed. Dan weet je dus dat je weer moet sporten en dit is een grote factor van lichaamsbewustzijn waar jij je dan op moet focussen.

 

Lichaamsbewustzijn en je geest

Lichaamsbewustzijn gaat overigens ook samen met je geest. Somige mensen weten dit niet, maar je lichaam en geest staan altijd in nauw verband met elkaar. Als jij je bijvoorbeeld niet lekker in je vel voelt zitten, dan merk je snel dat je lichaam ook ongemakkelijk wordt en je minder zelfverzekerde bewegingen maakt. Daarom is lichaamsbewustzijn ook zo noodzakelijk en moet men daar veel mee bezig zijn, zodat een gelukkig leven gewaarborgd kan worden en blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Fan log radio 1 journal 2023
Tech Nerd theme designed by Siteturner