Biologische voeding bevat minder schadelijke stoffen

Biologische voeding Leiden

Velen fronsen hun wenkbrauwen als ze horen dat biologische voeding zoals groenten, fruit en vlees gezonder zouden zijn dan onze klassieke geteelde voeding. Feit is dat bio-voeding duidelijk minder schadelijke stoffen en dus rijker is aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, voedingsstoffen en voedingsvezels.

Voeding zonder chemische stoffen

Biotechnologie volgt het voorzorgsprincipe. Dat betekent dat je in deze voeding geen chemische en kunstmatige ingrediënten, antibiotica en hormonen zult terugvinden. Deze toegevoegde stoffen zijn niet alleen schadelijk voor mens en dier, maar even goed voor moeder natuur. Puur natuurlijke voeding zonder scheikundige toevoegingen is uiteraard gezonder dan voeding waar alles aan toegevoegd werd dat er niet in thuis hoort. Dieren krijgen antibiotica om ziekten te voorkomen om te behandelen. Deze producten laten lange tijd sporen achter en komen bij consumptie bij ons terecht. Met alle gevolgen van dien.

Meer omega-3

Vergeleken met onze ‘klassiek’ geteelde voeding heeft bio-voeding een hogere voedingswaarde. In één liter biologische melk vind je veel meer omega-3-vetzuren dan in onze gangbare melk. In het westers voedingspatroon is het evenwicht tussen onmisbare omega-3 en omega-6-vetzuren sterk verstoort. De omega-3-vetzuren in biologische melk zijn afkomstig van koeien die buiten grazen en vooral vers gras en klaver eten.

De voordelen van omega-3 vetzuren

Vooral omega 3 vetzuren zorgen voor heel wat gezondheidsvoordelen zoals:

  • Helpen je meer vet te verbranden en sneller af te vallen
  • Zijn het favoriete voedsel van onze hersenen
  • Beschermen tegen alzheimer
  • Verbeteren de gezondheid van je ogen
  • Zorgen voor en normale groei en ontwikkeling van baby’s en kinderen
  • Voorkomen huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis
  • Beschermen tegen hard- en bloedvaten
  • Werkt sterk ontstekingsremmend
  • Verzacht depressies
  • Zorgen voor een betere slaap

Omega-3 vetzuren vind je vooral in vette vis, in walnoten, lijnzaad, hennepzaad en olie en in chiazaad.

Een gezonde leefstijl

Biologische voeding heeft pas zin als die deel uitmaakt van een gezonde eet- en leefstijl. Daar hoort ook voldoende beweging bij. Woon je in de regio Leiden, wil je gezonder eten en leven? Biologische voeding Leiden helpt je daar zeker bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Fan log radio 1 journal 2022
Tech Nerd theme designed by Siteturner